Министарка за људска и мањинска права и друштвени дијалог Гордана Чомић била је гошћа јутарњег програма телевизије Прва код Марије Савић Стаменић. Како је тема о којој су говорили била веома комплексна, њих две су се упустиле у озбиљну полемику, а због члана који се тиче националне припадности, дошло је и до веома непријатне ситуације када су и водитељка и министарка ушле у жустру дискусију.

Марија је од Гордане захтевала одговоре на питања у вези са националном припадношћу, али их није добила, јер је Чомићева предухитрила критикујући је да не чита закон и да би било пожељно да спремнија дође у емисију.

 • Шта је у том члану шест наведено? У ком делу? Србин, Мађар? Шта пише ту? – питала је водитељка гошћу.
 • Како се изјашњавају Роми? – одговорила јој је она питањем, а онда је настала права збрка.
 • Не знам, ви ми реците – одговорила је кратко Марија.
 • Како можете са толико сигурности приступате темама резолуције… – казала је Гордана, а онда ју је Марија прекинула:
 • Немојте, врло је једноставно, ја нисам ту да одговарам на ваша питања, ви одговарате на моја питања. Да ли Србин, Мађар, Шумадинац… да ли ваш глас иде за то да све то може да буде национална припадност или не може да буде национална припадност, него регионална – додала је Стаменић.

Њих две су потом ушле у расправу.

 • Дошли смо до тога да ви не знате чињеницу шта је национална припадност – рекла је Чомић у неком тренутку.
 • Уместо да одговорите, ви нападате мене – рекла је водитељка.
 • Не нападам, нудим да читате – додала је Чомић.
 • Ја када бих читала све ваше законе, нико ми не би био потребан – узвратила је водитељка.
 • Не, ви бисте онда били новинар – наставила је министарка.

Ова ситуација из јутарњег програма се готово свакодневно препричава, а снимак њихове расправе је доспео и на друштвене мреже, а мишљења корисника истих су подељена.

Д. Божовић

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

2 KОМЕНТАРА

 1. Многи криве ову квази министарку, али није она свему крива, није она сама себе поставила на мјесто министра, зна се ко ју је поставио, Александар Вучић, вођа владајуће странке уз чију помоћ као предсједник странке и предсједник државе о свему одлучује. Посланици, чланови његове странке и коалиција, само су ту да декларативно потврде његову вољу. Он, да хоће, а може, одмах би смијенио ову наказу од министра, не би чак дозволио ни онај накарадни закон о радној равноправности, којим се уништава српски језик, а пустио је да се шепуре Чомићка, Чанак и други са неким предлогом у новој нацији или народности. Јасно им треба рећи шта је народ и да су Срби као народ стари хиљадама госдина и тако ће бити до краја вијека. У свакој земљи, имало озбиљној, овакве ствари би биле сасјечене одмах у коријену, не би се чак ни коријен заметнуо, а они што предлажу овакве будалаштине били би тамо гдје им је мјесто. Ако Александар Вучић и даље дозволи ово зло са још горим предлозима, онда све иде на његову душу. Нема право да се изговара и правда.

  • Uslov za nacionalnost je još u vreme SFRJ bilo nekakvo „osećanje“. Velika većina „hrvata“ se „oseća“, a govore srpskim jezikom, štokavsko narečje. Bolje ih razumem nego piroćance.

Оставите Коментар