Научници руског Института за хемијску биологију и фундаменталну медицину спремни су да за 30 дана развију лек за вирус корона заснован на крви пацијената који су се опоравили од инфекције, саопштила је прес-служба Института
Експериментални лек за специфичну терапију KОВИД-19 представља обогац́ену фракцију антивирусних имуноглобулина у крви, извађених из плазме пацијената који су се опоравили од вируса корона.

За лек ц́е бити потребно 500 мл крвне плазме, а давац́е се интравенски.

Научници су, при томе, уверени да ц́е такав лек бити потпуно стерилан и без пирогена, односно да нец́е садржавати производе метаболизма микроорганизама.

Kинеске власти су 31. децембра обавестиле Светску здравствену организацију о епидемији непознате упале плуц́а у граду Вухан у централном делу земље. Kинески стручњаци утврдили су 7. јануара да је узрочник вирус корона.

Светска здравствена организација објавила је 11. марта епидемију нове коронавирусне инфекције KОВИД-19 за пандемију. Према последњим подацима у свету је забележено више од 875 хиљада случајева заразе, оздравило је скоро 185 хиљада, а умрло више од 43 хиљаде људи.

Укупан број оболелих од KОВИД-19 у Русији достигао је 2.777, 190 је оздравило, а 24 особе су умрле.

Оставите Коментар