Рајко Куљача, бивши председник општине Будва, познатији као сведок сарадник у поступку који се због бројних злоупотреба води против тзв. будванске групе, бахати се у имовини коју је нелегално стекао. Његов син је својевремено имао и „YouTube“ канал „Kuljoni“ на којем је приказивао скупоцена кола вредна 100.000 евра, вилу у околини Будве са затвореним базеном и друге скупоцености, које је његов отац „вредним радом“ стекао.

Ништа од овог не би било спорно јер је реч о ситуацији која је у потпуности нормална за Црну Гору, отац локални политички функционер, милиони у некретнинама и аутомобилима, да се скорашњим претраживањима имовине црногорских функционера није дошло до конкретних информација о имовини коју је Куљача, као сведок сарадник, од црногорских државних органа сакрио у Србији, а највероватније и због статуса који ужива у судским поступцима, озаконио.

Наиме, у власништву Рајка Куљаче, налазе се бројне ексклузивне некретнине, а оне се воде на њега или њему блиска лица.
Реч је о стану у улици Проте Матеје број 60 у Београду, непокретности вредној више стотина хиљада евра, пословном простору на Новом Београду од којег приходе стиче издајући га банци, кући на Црвеном крсту у фази адаптације, простору у Карађорђевој број 36 величине 200 квадратних метара, стану у улици Цара Никола у Београду, као и непокретностима у Новом Саду и Ваљеву.

Ова имовина, данас практично легализована статусом који је црногорски режим предвођен Милом Ђукановићем доделио Рајку Куљачи, вредна је више милиона евра, па се поставља питање како је црногорски режим дозволио да Куљача изнесе толика новчана средства из Црне Горе, или је то била једноставно пракса корумпираних властодржаца у Црној Гори, оданих Милу Ђукановићу, да новац стечен злоупотребама, шверцом акцизне робе и наркотика, пласирају у легалне токове у Србији. Како год било Куљачине некретнине су сигурне у Србији, нико му их неће одузети неким накарадним Законом, али ће сигурно даље провере имовине функционера Демократске партије социјалиста показати, које су то непокретности у Београду или пословни подухвати били од посебног значаја за режимске криминалце Мила Ђукановића. С обзиром на количину имовине коју има у Србији, односно колико је новца уложио у Србији, требало би размотрити могућност да му се као битном инвеститору додели држављанство Р Србије, како њему тако и његовим синовима, а можда га чланови породице Куљача већ имају само нису аплицирали за важећа документа.

Извор : Националист

Оставите Коментар