Док европски народи уживају у изузетно ниским стопама наталитета за које поједини „експерти“ тврде да су неповратне и да је проблем могуће решити само миграцијом, Мађарска је у последњих десет година постала изузетак јер се истиче са порастом броја бракова, смањењем абортуса и највишом стопом наталитета у последњих 20 година. Нових бракова је 43 посто више него 2010. године, а стопа развода пала је за 22,56 посто.

Све је резултат политике мађарске владе која својим програмима подстиче бракове и породичне вредности, истовремено бранећи мађарски и еуропски културни идентитет.

„Након што смо 2010. године освојили изборе са двотрећинском већином, одлучили смо да изградимо земљу пријатељски настројену према породицама и одгоју деце“, изјавила је мађарска министарка за породична питања Каталин Новак.

„Упркос противљењу про-ЕУ опозиције, влада је донела законе који успешно потпомажу породицу, порезни систем који је наклоњен породици, програм стамбеног збрињавања, 800.000 нових радних места, и мношто прилика и погодности којима се остварује равнотежа између приватног живота и посла“, додала је Новак.

„Живимо у времену кад се све мање деце рађа у Еуропи. Људи на Западу на то одговарају имиграцијом, но Мађари на то гледају другачије, нама не треба одређени број миграната, већ мађарска деца“, у фебруару је изјавио мађарски премијер Орбан.

Оставите Коментар