Пре само неколико дана је Влада Црне Горе (Милов режим) донела одлуку да, пошто су сада држава-чланица НАТО-а, а самим тим и Војска ЦГ више није војска једне (суверене) државе већ окупаторска и то у служби оних који су нас не тако давно бомбардовали, пошаљу војску на српско Косово и Метохију. Шта су тиме хтели да нам поруче, осим онога што већ знамо – да је за њих тзв. Косово независно, да су окупирана квазидржава и да им је једини циљ сатирање оне праве, истинске српске Црне Горе и српског народа који тамо живи, а који се борио и гинуо за то исто Косово и Метохију.

Пре неколико дана је група Албанаца, предвођена предвођена Хаџијом Сулејманијем из Демократске партије улцињске владајуће коалиције, покушала да спречи митрополита црногорско-приморског Амфилохија да служи свету литургију на темељима цркве Светог Јована Крститеља.

У овоме је директно учествовао и МУП ЦГ, који уместо да заштити и обезбеди митрополита, свештенство и вернике и омогући им служење литургије, само дозволио митрополиту да дође до цркве, али не и да на темељима, где је и требало, служи свету литургију. У саопштењу полиције ЦГ стоји да је одржавање литургије (или како они кажу ,,скуп“) на остацима Храма Светог Јована Крститеља ЗАБРАЊЕНО ЗАТО ШТО НИЈЕ БЛАГОВРЕМЕНО ПРИЈАВЉЕНО, а жалили су се Министарство културе, Управа за заштиту културних добара и Национални савет Албанаца.

Један од Албанаца се чак усудио да каже да ,,црква није митрополијина, да је свештенство дошло ту да ‘осваја’ и да он, Албанац муслиманске вероисповести, то неће дозволити“.

Како је 3. јула у Скадру одржана заједничка седница влада Црне Горе и Републике Албаније, питам се да између осталог није договорено и да се настави са даљим и интензивнијим нападима на све српско, па тако и на СПЦ и митрополита Амфилохија и сав српски народ, односно држављане ЦГ које се изјашњавају као Срби?

Хаврилов Марија – Члан извршног одбора Заветника и одбора за међународне односе

НАЦИОНАЛИСТ.РС