Информер дошао до документације која доказује да је Јеремићу као министру спољних послова 7. октобра 2008. одобрена службена платна картица са лимитом од 600.000 динара (7.595 евра по тадашњем курсу) и чак 20.000 евра месечно.

Вук Јеремић, НАТО кандидат за председника Србије, у време док је био министар спољних послова трошио је месечно чак 27.595 евра са службене картице Владе Србије, открива Информер!
Према документацији до које смо дошли, Јеремић је 7. октобра 2008. године послао Генералном секретаријату Владе Србију допис у којем тражи да му се месечни лимит на службеној платној картици повећа на невероватних 20.000 евра и 600.000 динара (7.595 евра по тадашњем курсу)! Тадашњи премијер Мирко Цветковић истог дана је потписао сагласност и Јеремићу сваког месеца ставио на располагање право богатство!

Захтев за повећање лимита на службеној платној картици у Јеремићево име потписао је његов тадашњи шеф кабинета Александар Ненадић. Образложење за баснословне трошкове била су Јеремићева „све чешћа путовања“!
„Молимо Вас да, услед све чешћих путовања министра спољних послова Вука Јеремића у иностранство, одобрите повећање месечног лимита за његову службену ВИЗА бизнис платну картицу на износ од 20.000 евра“, пише у захтеву који је експресно истог дана одобрен (погледајте факсимиле).

Како су нам рекли у Влади Србије, никада нико није имао већи лимит на службеној картици од Вука Јеремића.
– То је пет, шест и десет пута већи лимит у односу на картице које су имали и данас имају други министри – речено нам је у Влади.
Вук Јеремић је одбио да коментарише наша сазнања. Бивши премијер Мирко Цветковић, који је потписао сагласност за Јеремићев захтев, на другој страни није био расположен да прича на ову тему.
– Дефинитивно сам изашао из политике пре пет година. Немам никакве коментаре, нити се сећам догађаја од пре толико година – кратко нам је рекао Цветковић.

Дачић: Невиђена бахатост, на шта је трошио 28.000 евра месечно?

На другој страни, актуелни шеф дипломатије Ивица Дачић, коментаришући ове податке, каже да је Јеремић имао готово пет пута већи лимит на картици од других министара, што је „невиђен скандал“.
– Мени је данас лимит на службеној картици 5.000 евра, али никада нисам потрошио ни близу толико иако сам готово сваког другог дана на неком путу… Не знам стварно на шта је Јеремић трошио скоро 28.000 евра месечно!?! – каже Дачић, и подсећа на „погубне резултате Јеремићеве дипломатије“.
– Ефекти Тадићеве и Јеремићеве спољне политике били су такви да је скоро 90 држава признало Косово, да смо захладили односе са Москвом, Берлином, Бриселом и другим центрима… Тако да су сви у свету једва чекали да они падну са власти! Било би погубно за Србију да се Јеремић и досовци врате на власт – подвлачи Дачић.

Похлепа за новцем

Владимир Орлић, заменик шефа СНС у Скупштини, истиче да је Јеремићева похлепа свима добро позната.
– Вук Јеремић је одувек имао сопствену каријеру и сопствени комфор као једине мотиве у свом животу. Астрономске суме које је потрошио са картице само су један детаљ, једна кап у мору његових огромних трошкова као министра спољних послова. Његова похлепа и нездрава амбиција очигледно немају никакав лимит – закључује Орлић.

Извор: Информер