Иако је прошао само дан од величанствене прославе јубилеја стогодишњице присаједињења Војводине Србије, у Новом Саду код новопостављеног споменика Краљу Петру Првом на Тргу Републке освануле су прелепљене уличне табле са натписом „Трг Републике Војводине“.

Михаило Јањић покрајински повереник Српске деснице данас је најоштрије реаговао и затражио од надлежних органа да у што краћем временском року пронађу како починиоце тако и њихове налогодавце.

„Држава подхитно мора да пронађе механизам којим ће зауставити сепаратистичко дивљање у Новом Саду. Ово није први пут да сепаратисти боду прст у око Новосађанима, а уколико по обичају остану ван законске одговорности, наставиће то да чине још агресивније.
Оно што мене брине јесте то да су виновници овог недела познати свима почевши од надлежних до грађанске јавности, и да држава баш ништа по том питању или није способна да реагује или очигледно не жели да реагује, па чак и онда када се сепаратисти сами похвале на друштвеним мрежама својим „успесима“. Као што је и овога пута био случај.“

„Ми, из Српске деснице, безкомпромисно ћемо наставити да чистимо и уклањамо сепаратистички отпад и смрад који се шири градом и покрајином, без обзира на пасивност и незаинтересованост државе, на нама својствен начин“ – закључио је Јањић у саопштењу.