Портпарол израелске војске, Џонатан Конрикус, саопштио је да је војска Израела бомбардовала осам циљева који припадају иранским и сиријским снагама, након демонтирања експлозивних направа на линији Алфа у демилитаризованој зони окупираних Голанских висоравни.

  • Јуче смо лоцирали експлозивне направе на Голанској висоравни унутар израелске територије, и то је још један покушај иранских снага да уз помоћ Сиријаца подметну експлозивне направе – рекао је Конрикус.

Израелски војни портпарол истакао је да су експлозивне направе постављене у близини локације која је била такође на мети удара прошлог августа.

  • Управо смо погодили иранске и сиријске војне циљеве, као одговор на постављање експлозива усмерених против наших трупа. Сматрамо одговорним сиријски режим и Иран – додао је он.

Портпарол војске Израела је такође изјавио да није имао информације о томе да ли је руска страна овог пута обавештена о нападима, али је негласио да је Израел увек обавештавао руске снаге, као и да је безбедност руских војника у Сирији од велике важности за њих.

Подсећамо, ово је само један од низа напада, који већ трају годинама, израелске војске на мете у Сирији у борби против иранског присуства.

Значајно је поменути да се иранска војска налази у Сирији, а како наводи Техеран, пружају саветодавну помоћ сиријским снагама у борби против терориста, на захтев Дамаска.

Извор сиријске војске изјавио је јутрос да су током израелског напада на Дамаск у среду ујутро убијена најмање три војника Сиријске арапске војске.

Оставите Коментар