Председник Владе Душко Марковић формирао је тим експерата за преговоре са Митрополијом црногорско-приморском и епархијама Српске православне цркве о Закону о слободи вероисповијести или уверења и правном положају верских заједница и упутио митрополиту Амфилохију позив на разговоре на експертском нивоу, саопштено је из Владе Црне Горе.

„Владу ће током ових разговора представљати Зоран Пажин, потпредседник Владе; Небојша Вучинић, професор Правног факултета; Анета Спаић, деканица Правног факултета; Драгољуб Булатовић, шеф Кабинета председника Владе; Никола Мартиновић, адвокат и Срђан Спаић, дипломирани правник. Разумели смо да експертском тиму Митрополије и епархија СПЦ, који сте Ви формирали, за први састанак одговара среда, 11. март у 10 часова, У Вили „Горица“ у Подгорици, што званично потврђујемо“ – наводи се у писму председника Владе упућеном митрополиту црногорско-приморском Амфилохију.

Занимљиво је да је између осталих у тиму Владе Драгољуб Булатовић, шеф кабинета премијера Марковић. За неупућене он је један од оних који је требао да одговара због пропуста у затвору Бијело Поље, где је био руководилац, због бекства затвореника Јовице Зиндовића. Уместо да кривично одговара, Драгољуб Булатовић је награђен функцијом у кабинету код премијера Душка Марковића. И сада он треба да преговара са Митрополијом, као експерт Владе Црне Горе.

Бивши на­чел­ник за­тво­ра у Би­је­лом По­љу Го­ран Шће­кић јавно је оптужио тадашњег по­моћ­ника ди­рек­то­ра ЗИКС-а Дра­го­љуба Бу­ла­то­вића да је по­тен­ци­рао да осу­ђе­ни­ку Јо­ви­ци Зин­до­ви­ћу омо­гу­ћи ко­ри­шће­ње по­год­но­сти – по­се­ту бо­ле­сном чла­ну по­ро­ди­це и том приликом је осуђеник побегао.

Душко Поповић, отац Луке Поповића, за чије убиство је осуђен Зиндовић, јавно је оптужио Бу­ла­то­вића да је док је радио у ЗИКС-у, био чо­век ко­ји је у ЗИКС-у био за­ду­жен да обез­бе­ди ком­фор љу­ди­ма ко­ји су уби­ја­ли за др­жа­ву.

Жена Срђе Дармановића у експертском тиму

У експертском тиму Владе за преговоре са Митрополијом је и Анета Спаић, супруга Срђана Дармановића, министра спољних послова Црне Горе.

Спаић је тренутно декан Правног факултета у Подгорици.

Мартиновић је учествовао у приватизацији Телекома, па сад постао Владин експерт

Владин експерт је и адвокат Никола Мартиновић који је био партнер Ани Ђукановић, сестри Мила Ђукановића, у спорној приватизацији Телекома.

Такође, медији су објавили пре пар година да је изабран за правног и финансијског саветника Владе за реализацију пројекта валоризације увале Буљарица, за који је заинтересована катарска компанија Construction Development Company International (CDCI). Управо та земља у Буљарици пропада Митрополији.

Пажин од пресуде Душку Јовановићу до афере “државни удар”

О Зорану Пажину је све већ речено, од судије у Основном суду који је осудио Душка Јовановића, власника Дана, на дан његове ликвидације до афере “држани удар”, где је одиграо једну од кључних улога у обрачуну са политичким неистомишљеницима из опозиције.

Оставите Коментар