Министар за рад, запошљавање и социјална питања Зоран Ђорђевић рекао је данас да жртве насиља у Србији нису саме, већ да у сваком тренутку имају подршку Министарства на чијем је челу.

„О овом проблему, који постоји у целом свету, а не само у Србији, мора јавно да се говори, јер то је један од најбољих начина да се са тим проблемом као друштво заједно изборимо“, поручио је Ђорђевић поводом Међународног дана борбе против злостављања старијих особа.

Министар, је рекао да је проблем насиља постојао и раније, али да се о њему није причало јавно.

„Данас смо сви као друштво храбрији, зрелији и свесни проблема који нажалост постоји у нашем друштву и отворено желимо о њему да причамо.

Председник Србије Александар Вучић дао је јасне смернице када сам дошао на чело овог Министарства, а то је да се брига о нашим најстаријим грађанима, у сваком смислу, подигне на виши ниво“, додао је Ђорђевић.

Сваки вид насиља у нашој држави, пораз је целог друштва и ако успемо да се изборимо са њим, сви заједно бићемо поносни на то, истакао је Ђорђевић.

Према његовим речима, ресорно Министарство улаже максималне напоре како би обезбедило сигурно окружење за све старије особе, а посебно се бави унапређењем толеранције према њима и потпуним искорењивањем дела злостављања, занемаривања и насиља.

Такође, организује и низ манифестација у којима се промовише међугенерацијска солидарност.

Министар је додао да ће ускоро бити представљене и Измене и допуне Закона о социјалној заштити који ће сигурно много допринети решавању овог проблема.

Ђорђевић је подсетио и да је Министарство основало Национални „СОС“ број за жене са искуством насиља који ради 24 часа, 7 дана у недељи и 365 дана у години.

Како каже, тамо раде стручни људи, који у сваком тренутку могу да пруже помоћ онима којима је потребна.

Преко овог „СОС“ телефона сваки грађанин може да пријави насиље и тога не треба да се боји, већ да зна да ће тиме сигурно помоћи првенствено себи, а уједно и охрабрити оне који се боре са истим проблемом.

Оставите Коментар