Министар одбране Александар Вулин обишао је данас Центар за обуку Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране на војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници, где је поручио да ће Војска Србије сваке године све више улагати у обуку, вештине и знања.

  • ВС ће сваке године све више улагати у обуку, у вештине и знања које су нам потребне и захваљујући томе ћемо моћи да кажемо да смо у стању да не само да гарантујемо безбедност на читавој територији наше земље, већ да будемо чувари мира на читавом Балкану – нагласио је Вулин.

Према његовим речима, Војска Србије се интензивно опрема, наоружава и јача и у њу се улаже после читавих деценија намерног и планског запостављања и занемаривања, саопштило је Министарство одбране.

  • Војска Србије улаже у своје припаднике, улаже у своју обуку и Војска Србије јесте институција којој у Србији највише верују – рекао је Вулин наглашавајући да то свакако није без разлога.

Како је додао, Војсци Србије се верује због њених људи, њиховог знања, њихове врлине и вредности.

  • Војска Србије ће наставити да улаже у обуку и сваке године ћемо имати захтевнији и амбициознији план и више људи које ћемо обучавати, било да је у питању резервни састав или војници на служењу војног рока – рекао је Вулин и додао да ће се наставити и са улагањем у стицање нових знања старешина.

Министар је након обиласка истакао да војници на добровољном служењу војног рока, као и кандидати за будуће подофицире Војске Србије показују да су мотивисани, да желе да уче, да имају спремност и способност да овладају свим вештинама које ће им бити потребне.

Командант Центра за обуку РВ и ПВО, потпуковник Саша Антанасијевић, навео је да су данас приказани сегменати обуке војника на служењу војног рока и професионалних војника који се обучавају за дужности на Основном курсу за подофицире који ће у наредих месец дана постати подофицири.

Како је казао, приказан је један од кабинета за обуку В 54 „Ласта“, новоуведен у ваздухоплову, као и радио-вођену летелицу РВМЛ-2.

Антанасијевић је казао и да се тренутно на обуци налазе војници на добровољном служењу војног рока генерације „Јун 2019“.

Оставите Коментар