Србију је недавно одушевио статус једне кориснице Твитера која је испричала да јој је полицајка донела јаја за Ускрс како не би прекршила полицијски час и изложила се ризику од вируса. Курир открива да је реч о младој Тамари Петровић (20), која ради у полицијској испостави МУП у Лозници.

  • Дежурала сам тај дан и у станици је зазвонио телефон. Јавила се жена која је објаснила да је била несмотрена и да је офарбала сва јаја, а заборавила да одвоји део њих за празничну торту. Тражила је дозволу да оде код своје другарице и узме јаја и питала колика је казна за кршење забране кретања током полицијског часа. Та жена је мајка четворо деце и нисам могла да дозволим да доводи себе у ризик. Понудила сам јој да сачека да завршим смену, око 19 часова, и да ја одем до њене другарице и донесем јој јаја, што је она одушевљено прихватила – каже Марковићева за Курир.

Она додаје да није очекивала да ће се због њеног геста дићи толика прашина.

  • И жена и деца су били пресрећни кад сам им донела јаја. Поступила сам људски, а и сматрам да је српска полиција увек ту за своје грађане. На почетку ванредног стања колега и ја смо помогли медицинској сестри из Бање Ковиљаче која није знала како да се врати кући, тако што смо је ми одвезли – каже Тамара, која у полицији ради тек шест месеци.

Ј. П.

Оставите Коментар