Премијер савезне немачке државе Саксонија-Анхалт Рајнер Хазелхоф сматра да Берлин треба да преговара са Русијом о набавци вакцине „Спутњик Ве“ (Sputnik V). За себе каже да је спреман да се вакцинише руском вакцином „у сваком тренутку“.

„Морамо да учинимо све како бисмо убрзали темпо вакцинације у Немачкој. Могли бисмо, на пример, да преговарамо са Русијом. То је урадила и Мађарска. Ипак, руска вакцина још није одобрена у ЕУ“, рекао је Хазелхоф у интервјуу за медија групу „Функе“.

Он је рекао и да лично има позитивно искуство са руским вакцинама и открио да је у детињству вакцинисан против дечје парализе.

„Ми у источној Немачкој имамо вишегодишње искуство са руским вакцинама. Немамо никакав проблем са ‘Спутњиком Ве’ . Као дете успешно сам вакцинисан руском вакцином против дечје парализе, у време када на Западу није ни било вакцине“, навео је премијер Саксоније-Анхалт.

Навео је и да у његовом изборном округу, Десау-Рослау, постоји произвођач вакцина, компанија ИДТ, у којој ради 1.500 људи.

„Они већ разговарају са Русима. Вакцинисао би се ‘Спутњиком Ве’ у бико ком тренутку“, наглашава Хазелхоф.

Лист „Велт“ је раније писао о томе да руски произвођач већ упутио предлог компанији ИДТ за производњу вакцине у Немачкој.

Примена „Спутњика Ве“ одобрена је до сада у више од 30 држава, а захтев за одобрење упућен је и Европској агенцији за лекове.

Због опште цензуре на интернет небу, Националист можете пратити и на следећим мрежама:

1. Вконтакт
2. Телеграм
3. Instagram
4. Twitter

Оставите Коментар