Проблеми у унутрашњој и спољној политици, као и ситуација око Руске православне цркве у Украјини била је у фокусу састанка руског председника Владимира Путина и руског Савета безбедности који је одржан вечерас, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

– Тема састанка била је и ситуација око Руске православне а након скандалозне одлуке цариградске Екуменске патријаршије – рекао је Песков, преноси Тас с.

Састанку са Путином присуствовали су премијер Русије Дмитриј Медведев, председници оба дома руског парламента Вичеслав Володин и Валентина Матвијенко, секретар руског Савета безбедности Николај Петрушев.

Како се наводи, били су присутни и министри у руској влади – унутрашњих послова Владимир Колоколтсев, спољних послова Сергеј Лавров, одбране Сергеј Шојгу, као и директор Савезне безбедносне службе Александар Бортников и директор Стране обавештајне службе Сергеј Наришкин.

Цариградска патријаршија саопштила је у четвртак, након одржаног Синода, да ће започети процес давања независности цркви у Украјини у односу на Руску православну цркву.

--