Новинар и друштвени активиста Томо Ловрековић, како каже, згрожен аутошовинизмом, лицемерјем и моралним слепилом такозване “грађанске опозиције”, кренуо је данас на вино и кафу солидарности у српске енклаве и угрожене средине на Косову и Метохији.

  • Позивам Маринику Тепић, Ђиласа и дружину да ми се придруже на овом путу и покажу да им не могу, народски речено, туђе фекалије бити слађе од домаће пите. Ја разумем солидарност са албанским пекаром који је провоцирао, али он се суочио са грађанским протестом. Шта је са нашим недужним људима доле који трпе свакодневни терор ? – пита Ловрековић и додаје да ће обићи Ораховац, Церницу, као и још неколико места у косовском поморављу, да би послао поруку солидарности.

  • Верујем да би мештани тамо волели да виде Маринику и дружину која је похитала код Гјураја, да им се “захвале” што је њихова политика довела дотле да их свакодневно пљачкају, прогоне, нападају и пале им имовину – каже наш саговорник, који додаје да је аутошовинистичка бурек дивизија ипак велика мањина и да ће се то и у пракси показати.

  • По повратку у централну Србију, у угоститељским објектима широм државе, али и региона, биће постављене “књиге солидарности” и сигуран сам да ћу током наредне посете нашим сународницима однети на хиљаде порука подршке. Сигуран сам да ће и Гјурај, до којег ћу свратити у повратку, пристати да једна књига солидарности буде код њега у пекари и да ће први уписати речи подршке Србима – закључује наш саговорник за Националист.

Оставите Коментар