Неки политичари русофобским изјавама вређају сами себе, али и ниподаштавају сопствени народ, написао је амбасадор Русије Александар Боцан-Харченко.

Боцан-Харченко је реаговао данас на наводе Раде Трајковић, из Савеза за Србију, а посебно је нагласио да су спекулације о Руско-српском хуманитарном центру „најнеодговорнија глупост“, како преносе београдски медији.

Трајковићева је јуче на Твитеру коментарисала политику председника Србије, у том контексту и руско-српски хуманитарни центар у Нишу, те, као одговор једном од пратилаца написала:

„Е, па видите, ми у Приштини смо се тако радовали Русима јуна 1999, па како смо прошли? Kолико је Срба у Приштини данас“. Боцан-Харченко је на свом Твитеру позвао Раду Трајковић да јасно и гласно каже, ако има храбрости, ко је крив за страдање српског народа на KиМ.

„А коментари поводом протеривања Срба из Приштине? Ајде, да ли имате храбрости јасно и гласно рећи истину ко је крив за страдање српског народа на Kосову и Метохији“, написао је Боцан-Харченко.

Он је навео да поједини „политичари“ русофобским изјавама вређају сами себе, али и ниподаштавају сопствени народ.

„Чудно је како неки ‘политичари’, који би хтели да увреде Русију, вређају својим русофобским изјавама сами себе, показујући са једне стране да не знају ништа и неће да сазнају, са друге стране потпуно ниподаштавање сопственог народа“, написао је Боцан-Харченко на налогу на Твитеру.

А кад је реч о Центру у Нишу, Трајковићева је написала: „Од трансформације хуманитарног центра у Нишу у де фацто руску војну базу, чиме се руши неутралност земље окружене чланицама НАТО, до његовог залагања за промене граница, чиме ће се даље парчати Србија“.

Боцан-Харченко је одговорио да су спекулације о том центру најнеодговорнија глупост и додао: „Рад центра на ликивидацији ванредних ситуација у Србији, Грчкој, Македонији, БиХ доказује да је важан за цео регион. Врата РСХЦ су увек отворена – долазите па видећете све својим очима“, навео је на Твитеру.

--

2 KОМЕНТАРА

  1. Г. Боцан-Харченко народ боље зна шта Русија чини за Српски народ него Рада Трајковић, ми не обраћамо пажњу на такве бесмислице најбоље је затворити је!

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here