Неки политичари русофобским изјавама вређају сами себе, али и ниподаштавају сопствени народ, написао је амбасадор Русије Александар Боцан-Харченко.

Боцан-Харченко је реаговао данас на наводе Раде Трајковић, из Савеза за Србију, а посебно је нагласио да су спекулације о Руско-српском хуманитарном центру „најнеодговорнија глупост“, како преносе београдски медији.

Трајковићева је јуче на Твитеру коментарисала политику председника Србије, у том контексту и руско-српски хуманитарни центар у Нишу, те, као одговор једном од пратилаца написала:

„Е, па видите, ми у Приштини смо се тако радовали Русима јуна 1999, па како смо прошли? Kолико је Срба у Приштини данас“. Боцан-Харченко је на свом Твитеру позвао Раду Трајковић да јасно и гласно каже, ако има храбрости, ко је крив за страдање српског народа на KиМ.

„А коментари поводом протеривања Срба из Приштине? Ајде, да ли имате храбрости јасно и гласно рећи истину ко је крив за страдање српског народа на Kосову и Метохији“, написао је Боцан-Харченко.

Он је навео да поједини „политичари“ русофобским изјавама вређају сами себе, али и ниподаштавају сопствени народ.

„Чудно је како неки ‘политичари’, који би хтели да увреде Русију, вређају својим русофобским изјавама сами себе, показујући са једне стране да не знају ништа и неће да сазнају, са друге стране потпуно ниподаштавање сопственог народа“, написао је Боцан-Харченко на налогу на Твитеру.

А кад је реч о Центру у Нишу, Трајковићева је написала: „Од трансформације хуманитарног центра у Нишу у де фацто руску војну базу, чиме се руши неутралност земље окружене чланицама НАТО, до његовог залагања за промене граница, чиме ће се даље парчати Србија“.

Боцан-Харченко је одговорио да су спекулације о том центру најнеодговорнија глупост и додао: „Рад центра на ликивидацији ванредних ситуација у Србији, Грчкој, Македонији, БиХ доказује да је важан за цео регион. Врата РСХЦ су увек отворена – долазите па видећете све својим очима“, навео је на Твитеру.

2 KОМЕНТАРА

  1. Г. Боцан-Харченко народ боље зна шта Русија чини за Српски народ него Рада Трајковић, ми не обраћамо пажњу на такве бесмислице најбоље је затворити је!

Оставите Коментар