Вашингтон пост, Њу јорк тајмс, Дејли мејл, читава плејада Србима никада наклоњених западних медија победу Куртијевог Самоопредељења види као “тријумф нове политичке генерације Косова, неоптерећене корупцијом и ратним злочинима”.

Другим речима, брижљиво се ствара медијска слика о Куртијевој победи као највећем уступку Запада према Србији и Србима на КиМ – по принципу “уклонили смо омрзле терористе Тачија и Харадинаја из игре, сада више немате изговора, седајте за сто и потписујте признање Косова!”

Више нису битне ни таксе, ни војска тзв. Косова, ни захтев да Србија призна фабриковани геноцид над Албанцима… све то и даље стоји на столу и новим предводницима окупаторске власти у Приштини не пада ни напамет да их укидају и уклоне.

Запад је кољаче српске нејачи заменио највећим гласноговорником великоалбанског уједињења и од нас очекује да то прихватимо као “излажење у сусрет српским интересима”.

Србија тек сада мора још јаче, још снажније и још озбиљније да приступи процесу свеобухватне деконструкције косовске квазидржавности, њеном оспоравању на међународном нивоу и јачању својих политичких, правосудних и војно-безбедносних структура које ће бити у стању да постепено обнављају своје ингеренције државног суверенитета у јужној покрајини.

Нема преговора са онима који долазе из миљеа сепаратистичке квази-државе, нема преговора са онима који заговарају насилно одвајање државне терирорије, нема преговора са терористима!

Данијел Игрец

Оставите Коментар