Зима, почетак двехиљадитих, исти човек већ десетину пута прелази мађарско – српску границу. Иста је и перјана јакна коју сваки пут носи. Међутим, једна ствар није иста – свота новчаница које су зашивене у ту перјану јанку. Некад је 100.000 долара, некад 150.000 долара, некад 500.000 долара. Тај човек је Веља Илић. Двадесет година касније, Дијана, ћерка Веље Илића чека своју прилику да, попут свог оца, оде у неку суседну државу по новац за револуцију у Србији… али и за себе.

Дијана је ћерка Веља Илића из другог брака. Попут свог оца Веље, који је пре 20 година учествовао у протестима, Дијана је учесник тренутних протеста у Београду. Како сведоче наши извори, Дијана је често виђена у друштву Јелене Анасоновић, која је и један од вођа протеста у Београду. Осим тога, Дијана је активна у београдском одбору Нове Србије и организације „Национални центар“, у чијим редовима се налази и одређени број лица са криминалном прошлошћу. О деловању „Националног центра“ и његовом повезаношћу са београдским криминалним структурама Истрага ће писати у једном од наредних текстова.

ШТА РАДЕ ДЕЦА ПОЛИТИЧАРА? Ћерка Веље Илића често виђена у друштву Јелене Анасоновић 1
Фото: istraga.rs

Дијана је пре једног од протеста у Београду на друштвене мреже поставила слику са својим пријатељима на којој они позирају поред багера. Она је тада написала да су они паркирали багер и да одатле настављају да шетају. Због тога, она многе подсећа на свог оца, Вељу Илића, који је багером петог октобра кренуо да руши Народну Скупштину Републике Србије. Дијана тиме јасно алудира на то да прижељкује сукоб демонстраната и полиције и показује да је она спремна да користи багер како би се током протеста у Београду направили што већи нереди.

ШТА РАДЕ ДЕЦА ПОЛИТИЧАРА? Ћерка Веље Илића често виђена у друштву Јелене Анасоновић 2Оно што је занимљиво јесте да је шаблон понашања Дијане на протестима сличан понашању Веље Илића петог октобра. Попут Веље, који се кретао у друштву десетине сумњивих људи са киминалном прошлошћу, Дијана је данас окружена десетинама жестоких момака који је прате и чувају на протестима. То изазива чуђење, с обзиром на то да се прошле године удала за припадника интервентне јединице полиције Срђана Лукића.

ШТА РАДЕ ДЕЦА ПОЛИТИЧАРА? Ћерка Веље Илића често виђена у друштву Јелене Анасоновић 3

loading...

Оставите одговор