Захваљујући политици штедње коју је спроводио председник Александар Вучић у време када је био председник Владе, данас је дошло до повећања зараде нашим војницима.

– Данас је свим нашим припадницима уплаћен први део увећане зараде, увећане за девет процената, зараде које смо и прошле године увећали за читавих 10 процената. Ствари се у Војсци Србије мењају на боље, видљиво се мењају на боље – истакао је министар одбране Александар Вулин.

Он је то изјавио током данашњег обиласка обуке припадника 63. падобранског батаљона Специјалне бригаде у околини Алексинца. Како је нагласио, после овог повећања, пуковник Војске Србије просечно ће у нето износу добити 999 евра, а 2011. године, подсетио је, ти искусни и проверени људи добијали су 803 евра.

– Потпоручник, најмлађи официр са првим чином и првим дужностима добиће 480 евра, док је 2011. године за то добијао 425 евра. Наши подофицири, људи који носе нашу војску, такође ће добити значајно увећање. Тако ће заставник прве класе имати 576 евра, док је 2011. године за то добијао свега 428 евра. Времена се мењају и мењају се на боље – истакао је Вулин.

Према његовим речима, захваљујући политици штедње коју је спроводио председник Александар Вучић у време када је био председник Владе, ми данас можемо да повећавамо зараде нашим војницима и можемо да улажемо у развој војске.

– Сви припадници Војске Србије  могу да буду сигурни да када су везали свој живот за Војску Србије да ће живети боље и они и њихове породице, као и да ће се борба за њихов животни стандард наставити. Да ли је то довољно? Наравно да није, али да ли ћемо радити на томе – хоћемо, баш као што се види да се ствари мењају на боље – закључио је министар Вулин.

--