У част највећег хришћанског празника – Ускрса, Град Београд донео је одлуку да у име председника Републике поклони грађанима десет хиљада српских застава како би на тај начин становници главног града показали подршку лекарима, медицинским сестрама, фармацеутима и свима онима који се у овој ситуацији боре за животе људи, изјавио је данас заменик градоначелника Горан Весић.

“Већина грађана ставила је заставе и данас можете да видите читаве улице на територији града где су грађани изнели заставе и поставили их на улазе и балконе. На тај начин показујемо да дајемо подршку нашим херојима, лекарима, медицинским сестрама, фармацеутима и другом медицинском особљу, као и полицајцима, војницима и другим херојима Београда који су сваки дан на терену и боре се да сачувају што више људских живота”, рекао је Весић.

Он је гостујући на ТВ Пинк захвалио свим грађанима који су то урадили.

„Србија је једина земља коју имамо и борба коју воде председник, Влада и сви грађани заједно поштовањем прописаних мера, представља борбу за очување људских живота и Србије”, рекао је Весић.

Он је нагласио да је данас из Београда у свет послата лепа порука и изразио наду да ће пракса истицања заставе Србије наставити да постоји и након епидемије.

“Место застави Србије је у сваком дому, јер је то застава свих нас”, истакао је Весић.

Оставите Коментар