Александар Вучић остварио убедљиво најбољи резултат у трци за председника… Сви остали доживели дебакл – Јанковић пао на 9,9%, Бели на 3,6%, а Јеремић добио само 1,3%

танјуг

Лидер СНС Александар Вучић до ногу је потукао своје противкандидате на поновљеним изборима за председника Србије у Лесковцу, Новом Саду и Трстенику, где је освојио чак 76,8 одсто гласова, и то у условима високе излазности!

На истим овим бирачким местима на изборима 2. априла Вучић је добио знатно мање гласова – 41,2 одсто! И док је лидер СНС остварио скоро дупло бољи резултат, сви остали кандидати доживели су прави дебакл пошто су у понедељак добили драстично мање гласова него пре две недеље.

У Лесковцу пет кандидата није освојило ниједан глас!

Веровали или не, кандидати Мирослав Паровић, Саша Радуловић, Александар Поповић, Милан Стаматовић и Ненад Чанак на изборима у Лесковцу нису освојили ни један једини глас!
Вук Јеремић, Војислав Шешељ и Бошко Обрадовић били су ‘нешто бољи’, па су у овој општини освојили по један глас. Изабрани председник Србије Александар Вучић освојио је у Лесковцу 199 гласова, односно невероватних 95,67%!

Бели и Вук у каналу

Пропали досовски кандидат Саша Јанковић је са 26,5 одсто спао на свега 13,1 одсто подршке, а убедљиво највећи губитници су НАТО Вук Јеремић и Лука Максимовић, познатији као Бели Прелетачевић.

Јеремић је на изборима 2. априла у Лесковцу, Новом Саду и Трстенику освојио 7,2 процента гласова, да би у понедељак добио чак шест пута мање, односно мизерних 1,26%.

Бели је пре две недеље имао 11,98 одсто, а сада је пао на свега 4,4. Сасвим је, иначе, занимљиво да на изборима у Лесковцу чак пет кандидата није добило ниједан једини глас.

Према речима премијера и изабраног председника Србије Александра Вучића грађани су на поновљеним изборима јасно показали коме дају подршку и какву Србију желе.

тањуг

– Ови поновљени избори су показали да неки који ових дана демонстрирају никога нису уверили и убедили у своје празне приче. Не вреди им ни транспарент „Ј…. вам матер“, ни онај „Вучићу Шредеру“. Нема те страшне лажи којом се нису служили против мене. У једном тренутку чак им је и патријарх СПЦ постао предмет спрдње. Али, ето, народ је на крају пресудио и јасно показао шта мисли о свему томе – поручио је Вучић и додао да је народна воља светиња:

– Излазило се и раније на улице, али да би штитили вољу народа, а не да је нападају као што сада раде… Неки упорно не желе да чују глас свог народа, већ само размишљају о фотељи по сваку цену. Ово што се десило на поновљеним изборима јесте заправо глас обичног човека који каже: Немојте да нас учите за кога смо гласали – навео је Вучић после новог тријумфа.

Опозиција дигла руке

Коментаришући резултате поновљених избора, аналитичар и маркетиншки стручњак Небојша Крстић каже за Информер да они представљају одраз више различитих фактора.

– Такозвани спонтани протести против резултата избора додатно су мотивисали Вучићеве бираче да изађу у већем броју и искажу своју вољу. Кандидати опозиције су се, на другој страни, потпуно заглибили у причу око „изборне крађе“, па су сад сами себи скочили у уста када су позивали своје присталице да гласају – објашњава Крстић.

На другој страни, Бојан Клачар из Цесида сматра да су резултати доказ да је Вучић тренутно апсолутно најпопуларнији политичар у Србији.

– СНС је странка са озбиљном инфраструктуром, која изборе схвата јако озбиљно. Опозиција се поновљеним изборима готово и није бавила, па не чуди овакав исход. Они су изгледа фокусирани на неке будуће изборе… – закључује Клачар.

Извор: informer.rs