Председник Србије Александар Вучић најавио је данас повећање плата и пензија у новембру ове године

Фото: П. Митић
Фото: П. Митић

– Мислим да ће од новембра ићи повећање плата и пензија. За четири месеца пензионери ће имати значајно увећане пензије, а и људи у јавном сектору значајно увећане плате –  рекао је Вучић новинарима у Доњим Бањанима.

Слободану Петрићу, сељаку из Петрића, недалеко од Љига, данас је испуњено обећање које му је недавно дао председник Србије Александар Вучић – локални пут у његовом засеоку, који је деценијама био у блату, добио је асфалт.

Пертрићу је председник Србије током свечаностри пробијања тунела „Бранчић“ на Коридору 11 обећао да ће до његовог дома следећи пут доћи асфалтираним путем, и данас је то учинио.

Танјуг

– Поносан сам, не зато што смо урадили један километар и 30 метара пута, већ што смо показали и што су ови људи доказали да држава постоји због њих, да је наш посао да испунимо њихове захтеве и да кад год можемо учинимо грађанима –  нагласио је председник Србије.

– Ово је за нас животно питање. Ништа нам не вреди све друго овде што је све лепо, ако не можете да дођете кући као човек и да вам други људи дођу у госте –  рекао је Петрић и захвалио председнику Србије на томе што је након толико деценија засеок добио асфалт, али и његовим сарадницима потпредседници владе Зорани Михајловић и директору „Путева Србије“ Зорану Дробњаку.

Танјуг

У дворишту куће Петрић председника су дочекали Слободанова супруга, ћерка, зет, сестра и унуци, а дочекан је слатком и водом.

Вучића је интересовало које још проблеме имају људи у Петрићу, а они су навели да им је неопходан и канал поред пута, на шта је председник рекао да ће и то бити урађено.

У обраћјању новинарима, председник Србије је рекао да тих 1,3 километара асфалтираног пута показује да држава стоји иза грађана и да је њен псоао да испуни њихове захтеве и да их чује и саслуша.

Танјуг

– Оно што је моја највећа брига је, а урађена је комплетна анализа за 2017. годину је мало деце –  рекао је председник Србије и додао да то све „нема везе“ са дужином живота, већ нас спасава само више деце у будућности.

Како је рекао, и ако се удвоструче сва давања, није сигуран да ће и то бити довољно за раст популације, јер простио морамо да се мењамо и да схватимо да нам је једина шанса већи број деце.

Танјуг

Додао је и да га не интересује уопште шта ће разне феминистичке и друге организације да кажу и шта ће му пребацивати, јер то је озбиљан проблем са којим се Србија сусреће.

Танјуг

Највећи проблем Србије је што се рађа мало деце

Председник Србије Александар Вучић казао је да је највећи проблем Србије то што се рађа мало деце.

У селу Доњи Бањани код Љига, где је асфалтиран пут, рекао је да се „плаши“ да неће бити довољно то што ће родитељски додатак бити повећан од сутра, 1 јула.

– Наш највећи проблем је мало деце. Можемо да удвостручимо тај новац, али се плашим да неће бити довољно, јер је нешто у нашој свести –  оценио је Вучић.

Додао је да „нешто мора да се промени у нашој свести и да се схвати да све за шта се боримо неће имати ко да наследи“.

Овонедељним изменама Закона о финансијској подршци породици с децом, прописано је да родитељи за прво дете једнократно добију 100.000 динара, да за друго дете две године добијају 10.000 динара месечно, да за треће дете добијају 10 година по 12.000 динара месечно, а за четврто 18.000 динара месечно 10 година.

Извор: informer.rs

Advertisements
--