Европска рукометна федерација (ЕХФ) донела је данас одлуку да неће бити завршетка квалификација за Европско првенство 2020 у конкуренцији жена и баража за Светско првенство 2021 за рукометаше због пандемије корона вируса.

Kако је саопштено, ЕХФ је донела низ одлука везаних за клупска и репрезентативна такмичења која су требало да се одрже у мају и јуну.

Завршетка квалификација за ЕП 2020 у конкуренцији жена, али ни баража за Светско првенство 2021 у Египту неће бити, а директно су се на такмичења пласирале селекције које су биле боље пласиране на претходним Европским првенствима.

У конкуренцији рукометашица Француска, Русија, Холандија, Румунија, Шведска, Мађарска, Црна Гора, Немачка, Србија, Шпанија, Словенија, Пољска, Чешка, Хрватска избориле су пласман на децембарски турнир у Норвешкој и Данској, а жреб за ЕХФ ЕУРО 2020 за жене одржаће се 18. јуна у Бечу.

Баража за Светско првенство у коме је репрезентација Србије требало да одмери снаге са Словенијом неће бити, па су уместо тога Словенија, Немачка, Португал, Шведска, Аустрија, Мађарска, Белорусија, Исланд, Чешка, Француска избориле пласман на СП 2021 наредног јануара, као боље пласиране са прошлог ЕП 2020.

Оставите Коментар