Дојучерашњи министар унутрашњих послова Аустрије Херберт Kицкл изјавио је да је са Србијом постигнут договор о повратку миграната придошлих преко Балканске руте који буду добили негативан одговор за добијање азила.

Kицкл, је у емисији ИмЗентрум на националној аустријској телевизији „први пут јавно“ изјавио да је са Србијом тај договор већ донешен.

– Ово први пут откривам. Kао министар склопио сам уговор са Србијом, где особе које добију негативан одговор за азил у Аустрији, али не могу да се врате у своје земље, буду одведени у Србију – изјавио је Kицкл.

Да ли је Влада Србије мимо знања грађана ове земље потписала некакав погубни уговор са Западом по којем ће наша земља постати центар за мигране из Азије и Африке?

У каквој је вези вест из Аустрије и куповина политичке подршке режима од стране Запада и због чега се широм Србије све чешће пријављују инциденти са мигрантима, који упадају у сеоске куће, а када се цео случај пријави полицији, она одбија да реагује по јављању грађана.

Ако Аустрија оствари свој план, БАЛKАН ће постати центар за ПРОТЕРАНЕ МИГРАНТЕ (Танјуг 2018)

Аустријска влада преговара са земљама Западног Балкана о успостављању центара за протеривање илегалних миграната, пише бечки дневник ” Пресе “.

Лист тврди да Беч “већ води преговоре” са Београдом, Тираном, Скопљем и Приштином, о успостављању “кампова за протеривање особа које у Аустрији буду добиле негативан одговор на захтев за добијање азила, а која су дошла преко балканске руте”.

Та лица, према писању “Пресе”, треба да буду привремено “паркирана” у некој, за мигранте “мање атрактивној земљи”.

“Пресе” наглашава да земље Западног Балкана заузврат траже новац, а Беч тренутно разматра и правне могућности.

У протеривању треба да помогне Фронтекс, али зато мора бити промењен мандат те агенције Европске уније. Фронтекс, како би желели у Бечу, требало би мигранте које спасе на мору, убудуће одмах враћа у северну Африку.

За разлику од Италије, аустријски канцелар Себастијан Kурц не жели да центри за прихват, у којима би мигранти могли да поднесу захтев за азил, буду упостављени у северној Африци јер страхује, према писању “Пресеа” да би на тај начин привукли превише људи.

За сада је нејасно које величине ће бити планирани кампови за протеривање на Балкану, додаје лист.

Оставите Коментар