Већ дуги низ година у Србији послује руска Сбербанка. Осим тога што се на управљачким позицијама у Сбербанци налазе људи који су српску економију довели до банкротства, ова банка активно сарађује са прозападним медијима који раде против интереса Србије. На које све начине Сбербанка ради против интереса Србије?

Руска Сбербанка доспела је у жижу српске јавности када је 2014. године именовала за члана свог управног одбора бившег ДОС политичара Млађана Динкића, убицу српске економије. После деценију и по уништавања српских фабрика, предузећа и банака, Млађан Динкић је нашао ухлебљење у Сбербанци. Плата коју је добио од Сбербанке као члан њеног Управног одбора је 10.000 евра месечно. Због тога се може поставити питање због чега ова руска банка награђује човека који је уништио српску економију и оставио стотине хиљада људи без посла платом од 10.000 евра месечно? Остаје нејасно како је то Млађан Динкић задужио Сбербанку и довео до тога да му они дају толику плату. Оно што је сигурно јесте да члан Управног одбора Сбербанке није постао зато што је добар економиста и банкар, с озбиром на то да последице његове економске политике осећамо и данас у Србији.

Још једна нејасноћа у вези са Сбербанком и због које сматрамо да отворено ради против интереса Србије су њене пословне комбинације које има са дневним новинама Блиц. Блиц је познат по текстовима против српских генерала, Српске православне цркве и пропагандним текстовима о “српским злочинима”. Осим тога, Блиц редовно у својим текстовима напада руског председника Владимира Путина. Зато остаје нејасно због чега руководство руске Сбербанке на стотине хиљада евра уплаћује Блицу за рекламе у њиховима новинама и на њиховом порталу, док те исте новине нападају њиховог председника ?

Још једна ствар која је недопустива за Сбербанку су њене пословне везе са тајкунима у Србији. Сбербанка послује са тајкуном Драганом Шолаком, власником телевизије Н1 и тајкуном Драганом Ђиласом, чије маркетиншке агенције ангажују за своје кампање. Kао и у случају новина Блиц, овде је нејасно због чега Сбербанка послује са Драганом Шолаком, чија телевизија Н1 и његов кабловски оператер СББ раде на дестабилизацији Србије?

Оставите Коментар