Заменик градоначелника Горан Весић посетио је данас Еко камп у Митровцу на Тари, где већ девету годину заредом бораве деца из београдских основних школа, а ове године су ту и деца из општине Обилић са Косова и Метохије.

У кампу је тренутно 120 деце из Обреновца и око тридесеторо деце из Обилића на Косову и Метохији, што је део споразума који су потписали Град Београд и српске средине са Косова и Метохије. Градске општине воде рачуна да помогну живот сународника с Косова, а једна од активности је да српска деца која живе у тим срединама посећују Београд и користе погодности које имају и београдска деца.

Тако су, рекао је Весић, деца из Обилића данас заједно с децом из Обреновца и других крајева Београда.

Он је додао да у овом тренутку у шест објеката Центра дечјих летовалишта и опоравилишта има смештајних капацитета за око 800 деце.

„Тренутно смо преузели одмаралиште Шупља стена код Београда, а завршавамо и реновирање објекта у Аранђеловцу. Када будемо завршили та два објекта, имаћемо 260 места више и наставићемо да улажемо у Центар дечјих летовалишта и опоравилишта. Већ наредне године уложићемо и у реконструкцију објекта на Тари, у који од отварања није много уложено. Наш циљ је да имамо више смештајних капацитета како би деца из Београда могла да проводе време на планини, да уче о екологији и током летњег и зимског распуста неко време проведу заједно – истакао је заменик градоначелника и поручио родитељима да је ово најбоља понуда за децу“, навео је Весић.

Он је подсетио на то да сва деца у Обреновцу имају бесплатно зимовање на планини, захваљујући договору између Општине и Термоелектране.

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао да је за ово путовање заслужна Термоелектрана и захвалио је том приликом њеном руководству на томе што су уз грађане Обреновца и што се на одговоран начин односе према здрављу свог становништва.

Помоћник директора Канцеларије за КиМ Дејан Павићевић изразио је захвалност представницима Града Београда и Општине Обреновац на бризи коју су показали према деци из општине Обилић. „Долазак овде и дружење са вршњацима за децу је незаборавно искуство“, рекао је Павићевић, наводећи шта је све урађено за житеље Обилића и других општина.

Он је најавио да се за десетак дана очекује да Град Београд у Косовској Митровици започне изградњу зграде за повратнике, што је значајно.

Председник Привременог органа Општине Обилић Ненад Денић такође је захвалио на свој пруженој помоћи.

„Знамо да нисмо сами. Држава Србија нас увек штити и брани и пуним очима гледамо у њу, јер друге државе немамо“, навео је Денић.

Директорка Центра дечјих летовалишта и опоравилишта Тања Сантрач изразила је велико задовољство због девет година дуге сарадње са Општином Обреновац, као и због посете заменика градоначелника чија подршка много значи.

Она је додала како је циљ да што више деце, како предшколског, тако и школског узраста долази у објекте, као и то да се центар унапреди у смислу смештајног капацитета.

Централни објекат кампа је реновиран, пројекти за трећи и четврти павиљон су завршени, док ће наредни пројекти бити везани за пети и шести павиљон, прецизирала је Сантрач.

Оставите Коментар