Међународна кошаркашка федерација (ФИБА) на званичном ЈуТјуб каналу емитовала је меч полуфинала Светског првенства 2010. године.

Тада су снаге у Истанбулу одмерили репрезентације Србије и Турске, које су се бориле за пласман у финале и борбу са Сједињеним Америчким Државама.

Домаћину су ветар у леђа давали навијачи са трибина, али су велику помоћ имали и од судија на паркету. Изабраници Дуде Ивковића су и поред тога на 4,3 секунде до краја имали вођство које их води у велико финале.

Ипак, Керем Тунчери, након тајм-аута, добија лопту у руке, нагазио је аут-линију, прошао до коша и положио за велико славље домаћих. Док су Турци славили финале, Срби нису могли да верују, била је то највећа и најочигледнија крађа. Шок и неверица!

Очигледан судијски превид неколико година касније прокоментарисао је тадашњи селектор Турске Богдан Тањевић.

  • Ја сам видео пету која је изнад аут линије, ногу која се одбацује од терена. Све је било као у неком магновењу, као сплет невероватних случајности. Да се разумемо, чак и да је Тунчери обишао терен, кош се признаје ако то судије кажу – рекао је Тањевић.

Српски навијачи једва су преживели ову крађу, па ако немате баш добар желудац боље је да се не подсећате како је то било пре 10 година.

Leave a Reply