Међународна кошаркашка федерација (ФИБА) на званичном ЈуТјуб каналу емитовала је меч полуфинала Светског првенства 2010. године.

Тада су снаге у Истанбулу одмерили репрезентације Србије и Турске, које су се бориле за пласман у финале и борбу са Сједињеним Америчким Државама.

Домаћину су ветар у леђа давали навијачи са трибина, али су велику помоћ имали и од судија на паркету. Изабраници Дуде Ивковића су и поред тога на 4,3 секунде до краја имали вођство које их води у велико финале.

Ипак, Керем Тунчери, након тајм-аута, добија лопту у руке, нагазио је аут-линију, прошао до коша и положио за велико славље домаћих. Док су Турци славили финале, Срби нису могли да верују, била је то највећа и најочигледнија крађа. Шок и неверица!

Очигледан судијски превид неколико година касније прокоментарисао је тадашњи селектор Турске Богдан Тањевић.

  • Ја сам видео пету која је изнад аут линије, ногу која се одбацује од терена. Све је било као у неком магновењу, као сплет невероватних случајности. Да се разумемо, чак и да је Тунчери обишао терен, кош се признаје ако то судије кажу – рекао је Тањевић.

Српски навијачи једва су преживели ову крађу, па ако немате баш добар желудац боље је да се не подсећате како је то било пре 10 година.

Оставите Коментар